Şaşırtıcı İddia: Bitcoin Kodunda İncil’den Bu Mesaj Var!

Esrarengiz yaratıcısı Satoshi Nakamoto, Bitcoin kodlarına mesajlar mı yerleştirdi! Bu biraz komplo teorisini andırıyor. Ancak, yine de kripto dünyası bunu konuşuyor. Şimdi de topluluk, Bitcoin’in bloklarından birinin içinde İncil’den bir mesaj olduğu söylentisini tartışıyor. Bu arada, önde gelen isimler Bitcoin’e saldıran JP Morgan CEO’suna cevap verdi.

Şaşırtıcı iddia: Bitcoin kodunda İncil’den mesaj var!

Twitter kullanıcısı ve kripto meraklısı Pete Rizzo, Bitcoin bloklarından birinin içinde şifrelenmiş İncil’e bir referans içerdiğini paylaşan bir gönderi yayınladı. Bu haber, tweet’inin altındaki yorumlarda kripto para hayranlarını heyecanlandırdı. Paylaşımında Bitcoin’in 666.666’ncı bloğuna gömülü İncil’den bir mesaj olduğunu iddia etti. Bildiğiniz üzere 666 sayısı, İncil’deki “Şeytan’ın sayısı” anlamına geliyor. Dolayısıyla büyük olasılıkla blok numarası seçimi bu yüzden 666.666. Tweet ile birlikte paylaştığı ekran görüntüsünde Romalılar 12:21’den bir alıntı yer alıyor. Buna göre, ilgili mesajda “Kötülüğe yenilmeyin, kötülüğü iyilikle alt edin.” yazıyor.

Jamie Dimon Davos’ta lider kripto paraya saldırdı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, JP Morgan bankacılık devinin CEO’su Jamie Dimon, bu Ocak ayında Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu sırasında Bitcoin’i hedef aldı. CNBC Squawk Box sunucularıyla yaptığı konuşma sırasında Dimon, BTC’yi “evcil hayvan taşı” olarak adlandırmayı tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, Bitcoin Blockchain’in diğer bazı Blockchain’lerin aksine “hiçbir şey yapmadığı” konusunda ısrar etti.

Bitcoin’in başlıca kullanım alanlarının yasadışı faaliyetler, kara para aklama vb. olduğu yönündeki daha önceki suçlamalarını tekrarladı. Geçen yıl Dimon, senatör Elizabeth Warren’ın önerdiği Bitcoin karşıtı yasaya destek verdi. Böylece, Bitcoin ve kullanıcılarını benzer suçlamalarla hedef aldı. Dimon, Bitcoin’in en büyük erdemi olan kıtlığa inanmıyor. BTC’nin sayısının gerçekten de sadece 21 milyonla sınırlı olduğunu doğrulayabilecek kimseyi tanımadığını belirtiyor.

Edward Snowden, Michael Saylor ve Samson Mow Dimon’ı eleştirdi

Bitcoin topluluğu sosyal medya X üzerinden Dimon’a eleştiri okları göndererek yanıt verdi. Edward Snowden, Dimon’ın BTC’ye karşı tutumunda ciddi bir değişiklik fark ettiğini belirtti. Snowden, spot Bitcoin ETF’den sonra JP Morgan CEO’sunun BTC konusunda daha toksik hale geldiğini söyledi. BTC evanjelisti ve MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor, Dimon’a ve Bitcoin’in “evcil hayvan kayası” tanımına yanıt veren ironik bir tweet yayınladı. Samson Mow, Dimon BTC’nin mevcut bankacılık sistemini bozabileceğinden korkuyorsa, bankaların Bitcoin’i kucaklamaya başlayabileceğini ve müşterilerine Bitcoin tabanlı hizmetler sunabileceğini paylaştı. Bazı büyük bankalar bunu yapmaya başladı bile.

Yaklaşık bir haftadır BTC 42,400 dolar ile 43,420 dolar arasında bir aralıkta işlem görüyor. Bu süreçte bu direnç seviyesini aşmaya çalıştı, ancak başarısız oldu. Genel olarak 11 Ocak’tan bu yana BTC, Bitcoin ETF onayının ardından %13,32 değer kaybetti. Buna ek olarak, yazı sırasında kritik 42 bin dolar seviyesini de kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx