Obezite Tedavisine Güncel Yaklaşımlar Konulu Toplantı Düzenlendi

Adana Eczacı Odası, “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavisi” Konulu Toplantı Düzenledi

Adana Eczacı Odası tarafından üyelerinin katılımıyla “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavisine Güncel Yaklaşımlar” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Başkent Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Okan Sefa Bakıner, odanın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, obezitenin genetik, endokrin hastalıklar, ilaçlar ve çevresel faktörlerden kaynaklandığını belirtti.

Obeziteden kurtulmanın anahtarının beslenme alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu vurgulayan Bakıner, “Beslenme alışkanlıkları düzenlenebilir ve egzersiz yapılabilir. Diyetisyene başvuranların uygulayacağı diyetin sürdürülebilir olması önemlidir. 30 kilo verip tekrar almak yerine 5 kilo verip korumak daha sağlıklıdır.” şeklinde konuştu.

Bakıner, eczacılardan, obezite tedavisinde ilaçların kullanımı konusundaki deneyimlerini hastalarıyla paylaşmalarını ve her bireyi haftada en az 150 dakika yürümeye teşvik etmelerini istedi.

Toplantıya, Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Unul ve eczacılar katılım sağladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Didem Akın Akçay – Sağlık

Related Posts

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Anne karnındaki 8 aylık bebeğe kan nakli gerçekleştirildi!

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, anne karnında anemi (kansızlık) teşhisi konulan 33 haftalık bir bebeğe kan nakli gerçekleştirildi.

Çocuğunuz disleksi olabilir

Çocuğunuz ayakkabı bağlarken, merdiven çıkarken veya düğme iliklerken zorlanıyor mu? Yaşıtlarıyla aynı zekâ seviyesine sahipken, bazı harf, hece veya kelimeyi okurken sorun mu yaşıyor? O zaman çocuğunuz disleksi olabilir. Erken davranmak hayati önemde.