Microsoft’un kodlarının üçte biri yapay zekâ ürünü

Microsoft ve Meta CEO’ları Yapay Zekânın Yazılım Üretimindeki Rolünü Tartıştı

Meta’nın düzenlediği LlamaCon konferansında gerçekleşen bir panelde, Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yapay zekânın yazılım üretimindeki etkisini tartıştılar. Nadella, Microsoft’un kodlarının yüzde 20 ile 30’unun yapay zekâ tarafından yazıldığını belirtti.

Sohbet sırasında Nadella, farklı yazılım dillerinde yapay zekânın farklı sonuçlar doğurduğunu açıkladı. Python’da daha büyük ilerlemeler kaydedilirken, C++’da bu ilerleme daha az görünüyor.

Microsoft CTO’su Kevin Scott ise daha önce yaptığı bir açıklamada, 2030 yılına gelindiğinde tüm yazılımların yüzde 95’inin yapay zekâ tarafından yazılacağını öngörmüştü.

Zuckerberg’e yöneltilen benzer bir soruda, Meta CEO’su şirketin kodlarının yapay zekâ tarafından ne kadarının yazıldığını bilemediğini belirtti.

Öte yandan, Google CEO’su Sundar Pichai geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, şirket kodlarının yüzde 30’unun yapay zekâ tarafından yazıldığını duyurmuştu. Bu durum, yapay zekânın yazılım üretimindeki rolünün rekabet alanında da önemli bir faktör haline geldiğini gösteriyor.

Related Posts

Muğla’da anaokulu öğrencileri kürek çekti

Aile Yılı kapsamında Köyceğiz Kaymakamlığı ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde anaokulu öğrencileri için Köyceğiz Gölü’nde kano etkinliği düzenlendi.

“Türk toplumu şu an 7 saat 13 dakikasını internette geçiriyor”

“Türk toplumu şu an 7 saat 13 dakikasını internette geçiriyor”

Mayıs ayında otomotiv pazarı tavan yaptı: İşte en çok satan 10 marka

Otomotiv sektörü mayıs ayında tüm zamanların en yüksek satış seviyesine ulaşırken, 2025’in ilk beş ayında Türkiye’de en çok tercih edilen markalar da belli oldu.

WhatsApp’a yeni buton geliyor: Artık uygulamayı silmeye gerek yok

WhatsApp, mobil kullanıcıların uygulamadan çıkış sürecini kolaylaştıracak yeni bir özellikle gündemde. Yeni çıkış butonu, kullanıcı deneyimini kökten değiştirebilir.

Yeni Apple güncellemeleri cihazları değiştirecek

iOS 19 ile tüm Apple cihazlarının değişim geçirmesi bekleniyor.

Bilim insanlarının çözemediği fizyolojik gizem: Gıdıklanma! Neden kendimizi gıdıklayamıyoruz?

Gıdıklanma, eğlenceli bir tepki gibi görünse de hâlâ bilim dünyası için çözülemeyen bir bilmece olarak duruyor. Ayak tabanı ve koltuk altı gibi bölgelerde aldığı tepki, duyusal reseptör yoğunluğu ile açıklanamıyor; üstelik beynimiz kendi dokunuşlarımıza karşı hazırlıklı olduğu için kendimizi gıdıklayamıyoruz. İşte detaylar